Saturday, July 23, 2016

How To Transfer Money to any bank using GTBank *737* USSD


This article is all about how to Send, Transfer money to any bank in Nigeria from Guaranty Trust Bank (GTBank) using a simple shotcode designed to enable GTBank customer to use their mobile phone to do transactions such as Money transfer, check account balance, buy article credit and so much more,



According to Gtbank *737* Transfer is a mobile channel which enables GTBank customers conveniently perform third party transfers to both GTBank and other bank account holders in Nigeria, via the mobile phones, by simply dialing the USSD short code *737 with details of the amount and account number (NUBAN) of the beneficiary.
How To Transfer money using *737#
Here is the simple way to transfer money to any bank in Nigeria with shot code once you are a Gtbank customer.

To Transfer to GTBank Account
Simply dial *737*1*Amount*NUBAN Account No# e.g. *737*1*1000*1234567890# from the mobile number registered with the Bank. (This is accessible using all types of mobile devices).
Then use the last four digits of your GTBank Naira MasterCard to authenticate each transaction.

To Transfer to Other Banks
Simply dial *737*2*Amount*NUBAN Account No# e.g. *737*2*1000*1234567890# from your mobile phone. (This is accessible using all types pf mobile devices).
Then use the last four digits of your GTBank Naira MasterCard to authenticate each transaction.

Features
Daily transaction limit of N20,000 per day
Minimum transfer amount is N1,000
Works on customers registered phone with the Bank
Dependent on full network signal from telecom provider
Money is deducted directly from your GTBank account
Benefits
Easy, simple ,fast and convenient way of transferring money
*737* Transfer is available 24 hours a day and 7 days a week
Transaction process is approximately 10 seconds
With *737* Transfer customers can transfer to other Nigerian banks

Questions and Answers about GTBank *737# Mobile banking
All the questions you might have about the GTBank New mobile short-code banking have been answered below.
Q1. What is *737*transfers?
Ans: *737* Transfer is a mobile channel which enables GTBank customers conveniently perform third party transfers to both GTBank and other bank account holders in Nigeria, via the mobile phones, by simply dialing the USSD short code *737* with details of the amount and account number (NUBAN) of the beneficiary.
Q2. Why should I make use of for this service?
Ans: The *737*Transfer allows GTBank customers to transfer funds from anywhere within Nigeria at any time with ease.
Q3. What do I need to get started?
Ans:
a. A GTBank account that isn’t dormant
b. A SIM card with phone number registered with the Bank
c. A phone that can make regular voice calls
d. A GTBank debit card that has not reached expiration
Q4. What type of transactions can I conduct with the *737*transfers?
Ans:
a. Transfer from a GTBank account to another GTBank account. Simply Dial *737*1*AMOUNT*NUBAN# to initiate a transfer
b. Transfer from a GTBank account to other Nigerian bank accounts. *737*2*AMOUNT*NUBAN# to initiate a transfer.

Q5. What accounts can I access on *737*transfers?
Ans: The default account is the current account. In the case where a customer does not have one, the savings account variant becomes the default.

Q6. Are there any transfer limits?
Ans: There is a daily transfer limit of N20,000.00 while the minimum amount that can be transferred is N1,000.00

Q7. Are there any charges for using the service?
Ans: Standard NIP charges apply to transfers to accounts with other banks while there is a N20.00 convenience fee on transfers to a GTBank account

Q8. How secure is the service?
Ans: USSD is a secure service that enables a more convenient and speedy way to transfer funds on the move. Transactions are transmitted on a secure network. In addition the last 4 digits of your active GTBank debit card are required to authenicate the transactions and this is never stored on the phone.

Q9. Do I need a token to complete the transaction?
Ans: No. But the last 4 digits of your active GTBank debit card are required to authenicate the transactions.

Q10. What happens to my account and information if I lose my phone?
Ans: While no account data is stored on the phone and no information lost, however, please connect your mobile service provider to recover the number. You will be able to transact again on the recovered phone line.

Q11. What happens if my debit card information has been compromised?
Ans: Please call GTConnect at 0803 900 3900 or 0802 900 2900 or 01 448 0000 to have your debit card blacklisted and place an order for a new debit card.

Get Our Hottest Updates via SMS. Kindly SMS FOLLOW VIBERTECHS to 40404. On Any Network. It Is Totally FREE. Download Our Android App HERE And Start Receiving Latest Browsing Tips Notifications On Your Phone For FREE

SHARE THIS

Author:

0 comments: